Wouter van Breugel

Performances:

Wouter van Breugel (dwarsfluit)
Wouter (1976) werd geboren in Raamsdonksveer. Met fluitspelen begon hij al op zijn 8e jaar. Na zijn studie aan het Fontys Conservatorium, waar hij zijn 1e en 2e Fase diploma (Bachelor- en Masterdiploma) behaalde. Hij won de Karel Bouman Laureatenprijs en trad op voor koningin Beatrix, speelde in het Nationaal Jeugdorkest, speelde en remplaceerde in veel gerenommeerde orkesten en trad vele malen op met bekende artiesten.
Zijn grootste passie ligt in de klassieke kamermuziek. Met zijn muzikale geestverwant Sabien Canton won hij verscheidene internationale prijzen, was te horen op alle grote podia in Nederland, maar ook op festivals Algiers, Parijs en Bangkok en liet door de jaren heen tientallen nieuwe composities voor hen schrijven.
Als freelance docent werkt hij in Maastricht, Tilburg en Sint-Michielsgestel. Daar werkt hij ook als coördinator. Hij treedt regelmatig op als jurylid tijdens het Benelux Fluitconcours en hij werkte in het verleden voor de Young Musicians Academy in Tilburg en gaf fluitles en methodiek aan het Fontys Conservatorium. Hij is tevens de oprichter en uitvoerder van een succesvolle workshop-serie voor amateurfluitisten.

Contact: