Soni Siecinski

Performances:

Soni Siecinski is geboren in 2000 met een misvorming in zijn linkerhand. Soni is zijn cello opleiding begonnen bij Marie Paule Milone, eerst aan de CRR de Rueil-Malmaison en vervolgens aan de CRR de Paris, waar hij zijn diploma in muziekstudies cum laude behaalde van de jury in 2019. Vervolgens trad Soni in 2021 toe tot de CNSM de Paris, waar hij studeert in de klas van Raphaël Pidoux.
Verder behaalde hij verschillende eerste prijzen in concoursen zoals “Flame” in 2013 en “Violoncelleenseine” in 2016, waar hij ook de prijs “Coup de cœur du public” in ontvangst mocht nemen.
Momenteel, sinds 2020, maakt Soni deel uit van het ensemble “Cello8” waarmee hij het album “Ode à la nuit” opnam, uitgebracht door Mirare begin 2023. Met dit ensemble kreeg hij de kans om op te treden op grote festivals zoals als “La Folle Journée de Nantes”, “la Grange de Meslay” en “Saint-Paul de Vence.” Hij verscheen ook op prestigieuze shows zoals “Fauteuils d’Orchestre” en de “Victoires de la Musique Classique” in 2022.
Soni bespeelt de “Violoncelle du cœur”, een instrument gebouwd in 2019 door een collectief van vijf gitaarbouwers onder leiding van Jean-Louis Prochasson tijdens de 55e editie van het festival van La Grange de Meslay. Vanwege zijn misvorming werd deze cello speciaal voor hem ontworpen met de waardevolle hulp van de vereniging “Talents et Violoncelles”, die hem sindsdien heeft gesponsord. Het is een omgekeerde kopie van een Guarneri cello tentoongesteld in het “Musée de la Cité de la Musique” in Parijs.
Bovenal wil Soni door zijn kunst laten zien dat zijn verschil geen belemmering vormt voor klassieke muziek en het streven naar uitmuntendheid. Hij deelt een optimistische en bemoedigende kijk op toekomstige jonge musici met een handicap.

Contact: