Sabien Canton

Performances:

Sabien Canton, HARP

Sabien Canton studeerde bij Ernestine Stoop (Tilburg) en Catherine Michel (Parijs).
Haar hart ligt bij kamermuziek en hedendaagse muziek. Samen met Wouter van Breugel vormt zij Duo Plus, een fluitharp duo waarbij de plus staat voor een gastmusicus, dichter, beeldend vormgever of filmmaker
Sabien is de vaste harpiste van Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek. Met hun reisde ze over de hele wereld (Finland, Italië, Hongkong, Shanghai, Zuidafrika etc). Daarnaast maakt zij deel uit van het improvisatie collectief Waterapen, waar dans, spoken word, muziek en theater elkaars grenzen oprekt.
In 2004 verscheen haar harpmethode Harpologie. Harpologie deel 1, 2, intro, duetten en dromen zijn inmiddels in vier talen vertaald en in een groot gedeelte van Europa te koop.
Sabien is erg geëngageerd met de Nederlandse cultuur en de harp in het bijzonder: zij was jaren redactielid van het Nederlands Harp Bulletin en is artistiek betrokken bij het Dutch Harp Festival. Samen met harpiste Miriam Overlach zette Sabien composingforharp.com op met als doel meer en goed repertoire voor de harp te creëren. Hun instructievideo’s worden over de hele wereld gebruikt door componisten en arrangeurs.
Naast uitvoeren en lesgeven legt Sabien zich steeds meer toe op het schrijven van muziek.

Contact:

sabiencanton@yahoo.com