Maxim Shamo

Performances:

Door verschillende critici alom geprezen vanwege zijn emotie en diepte in elke muzikale interpretatie, pianist Maxim Shamo hoort bij de nieuwe generatie Lied begeleiders die de traditie van Hermann Prey, Irmgard Seefried en Helmut Deutsch voortzet.

Shamo ging als twaalfjarige op zijn eerste tournee in Oekraïne en Zweden. Sindsdien heeft Maxim opgetreden in verschillende Europese podia met recitals en als solist met diverse orkesten, o.a. Italië, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.  Hij studeerde aan de Folkwang Universiteit In Duitsland bij Professor Ludger Maxsein; bij Professor Staffa Scheja in Zweden en bij Professor Willem Brons in Nederland.

Maxime Shameo kreeg vitale impulsen van o.a. Irwin Gage, Robert Levin, Udo Reinemann, Malcom Martineau, Olaf Bar and Jeffrey Cohen.

Tijdens zijn studies ontwikkelde Maxim een liefde voor de Art Song. Zijn daarop volgende deelname  aan de Salzburg Mozarteum Summer Academy, markeerde voor Maxim een ‘turning point’ toen hij daar Helmut Deutsch leerde kennen die vervolgens zijn mentor werd.

Naast zijn agenda recitals, Lied begeleiding en solo uitvoeringen, doceert Maxim piano en Liedbegeleding aan De Universiteit van Folkwang.

Contact: