Jan-Paul Grijpink

Performances:

Jan-Paul Grijpink studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam alwaar hij zich specialiseerde in liedbegeleiding en opera. Hij volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, Roger Vignoles, Helmut Deutsch en Boris Berman. Direct na zijn studie was hij werkzaam bij de toenmalige Opera Studio Nederland en bij de Nederlandse Reisopera.

Jan-Paul vormt een vast duo met bariton Florian Just. Samen wonnen zij diverse prijzen waaronder de prijs voor beste interpretatie van het Schubert-lied, bij het concours ‘Schubert und die Musik der Moderne’ in Graz. Voor het label ‘Etcetera’nam namen zij de cd ‘Monologe’ op. Deze werd door zowel de nationale als de internationale pers lovend ontvangen.
In het voorjaar van 2020 tourde hij samen met countertenor Maarten Engeltjes door Nederland met Schubert’s Winterreise.
Met sopraan Selma Harkink vormt hij ook al lange tijd een duo. Samen gaven zij talrijke concerten door heel Nederland.

Verder trad hij onder meer op met Thomas Oliemans, Karin Strobos, Henk Neven, Tania Kross en vele anderen.

Jan-Paul maakt momenteel deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera in Amsterdam. Daar werkte hij in talloze producties samen met dirigenten als Marc Albrecht, Carlo Rizzi, Maurizio Benini, Daniele Gatti, Sir Mark Elder, Antonello Manacorda, Reinbert de Leeuw en vele anderen. Tevens is hij repetitor en coach bij de huidige Nationale Opera Studio

Contact: