Floris Onstwedder

Musici

Performances:

Over

Floris Onstwedder  geeft veelvuldig concerten in binnen- en buitenland. Zo speelde hij het trompetconcert van Arutunian in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en in de Beurs van Berlage. Hij is regelmatig te horen in recitals door heel Europa o.a. als duo met de talentvolle Litouwse pianiste Ieva Dudaite en als gastsolist bij diverse kamermuziekensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble, Sinfonietta Zürich en het beroemde Zürcher Kammerorchester, aangevoerd door Daniel Hope. In het ensemble van violiste Maria Milstein speelde hij Stravinski’s ‘L’Histoire du Soldat’ en in samenwerking met Mathieu van Bellen verzorgde hij de eindejaarsconcerten in de sfeervolle Historische kerk van Oost Souburg.
Naast vaste soloposities in de Zwitserse orkesten City Light Orchestra en Swiss Orchestra bezet Floris als orkestmusicus regelmatig de 1e trompetpositie in het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het Residentieorkest en het Orchestra of Europe. Hij soleert regelmatig bij diverse kamer- en symfonieorkesten en maakte een soloconcerttour door China, waar Floris grote indruk maakte met zijn vertolking van het virtuoze solowerk ‘Carnaval de Venice’ van J.B.Arban. In samenwerking met het Prinses Christina Concours gaf Floris concerten in Washington DC, Los Angeles, San Fransisco, Vancouver en Toronto en op uitnodiging van trompetvirtuoos Jens Lindemann was Floris drie achtereenvolgende jaren gastsolist tijdens de ‘Brass-Residence’ in Banff, Canada.
Naast muzikale samenwerkingen met grote internationale namen als Wynton Marsalis, Sergei Nakariakov en Jens Lindemann won Floris diverse prijzen in competities zoals de ‘Stichting Jong-Muziektalent-Nederland’, het ’Prinses Christina Concours’ en de eerste prijs op het Europese ‘Yamaha Trompetconcours’ 2009 in Hamburg. Nog tijdens zijn studententijd stond hij in de finale van de prestigieuze competitie ‘Aeolus Wettbewerb’ in Düsseldorf en won hij de 2e prijs in de vooraanstaande internationale solocompetitie ’Girolamo Fantini’ in Rome.

Contact:

https://nl.florisonstwedder.com/