David Bollen

David Bollen

Performances:

David Bollen werd geboren te Amsterdam. Voor zijn pianostudie vertrok hij naar het Mozarteum in Salzburg, waar hij ook werkzaam was als begeleider tijdens de Internationale Sommerakademie.

Hij begeleidde masterclasses van gerenommeerde operasterren, liederenzangers, zangpeadagogen en coaches in binnen-en buitenland; o.a.van Margreet Honig, Ira Siff, Nelly Miricioiu, Ann Murray, Jerome Hines, Regine Crespin, Elly Ameling en Udo Reinemann.
 Als kamermusicus won hij samen met Janine Jansen en Christian Poltéra de eerste prijs bij het Charles Hennen Concours in Heerlen.
David bollen treedt regelmatig op in liederenrecitals; zangers als Harry Peeters en Udo Reinemann behoorden tot zijn muzikale partners.

David Bollen trad op in binnen-en buitenland, voor radio en televisie, en nam verschillende cd’s op, o.a. met vocaal ensemble Frommermann, waar hij sinds de oprichting in 2005 deel van uitmaakte.
In oktober 2018 nam hij de pianopartij in Die Sieben Todsünden van Kurt Weill voor zijn rekening, die Frommermann uitvoerde in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest.

David is als docent werkzaam voor de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam, alsmede een veelgevraagd gastdocent, o.a. aan het conservatorium van Utrecht en de Hochschule für Musik FHNW te Bazel, Zwitserland.

Contact: