Celia Garcia Garcia

Musici

Performances:

Over

Celia is een klassieke pianiste, geprezen om haar veelzijdigheid en virtuositeit. Celia García-García is gespecialiseerd in orkestspel (piano, celesta en synthesizer) en trad onlangs op met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta en Het Balletorkest. Als orkestmusicus kwam zij in contact met de celesta en inmiddels is zij een ware ambassadrice van het instrument geworden. In 2016 nam zij een solo-celesta album in Stuttgart in opdracht van Schiedmayer Celesta en recentelijk heeft zij solo recitals en concerten gegeven met o.a. Myrthe Helder (viool), Brandt Attema (bastrombone), Bernadeta Astari (sopraan) en Mame N’Diack Thiam (zang en percussie).

Celia is een veelgevraagde en ervaren kamermusicus die concerten heeft gegeven in heel Nederland en in Spanje, België, Duitsland, Rusland, Canada en China met haar vaste ensembles (Duo IJlstra-García, duo met Bernadeta Astari, Codigo Trio…) en in zeer diverse ad hoc bezettingen (bijv. met tubist David Kutz, Paradiso Orchestra, thereminist Thorwald Jørgensen, de contrabas- en slagwerksecties van het KCO, etc). In 2011 nam ze het album Martyrs met Codigo Trio op: een bijzondere verzameling composities voor deze bezetting (mezzosopraan, hoorn en piano), van de überbekende Alphorn van Richard Strauss tot de prachtige maar onbekende Drei Gesänge van Ernst Kunsemüller. In 2012 nam ze samen met sopraan Nicole Jordan het album Sweet Solitude op, met o.a. de Hermit Songs van Samuel Barber.

Haar veelzijdigheid vertaalt zich ook in interdisciplinaire projecten en vernieuwende samenwerkingen om een breder publiek kennis te laten maken met klassieke muziek. Haar project “Is jazz music too?” is een samenwerking van haar kamermuziekduo IJlstra-García met regisseuse Annechien Koerselman en schrijfster Corinne Heyrman rondom persoonlijke verhalen van componisten G. Gershwin en M. Ravel en de legendarische zangeres Éva Gauthier. Samen met Florien de la Fosse vormt ze Rabbits at top speed, een komische klassieke liedduo. In 2021 brengen ze de voorstelling Rabbits at work in première. Celia is één van de twee pianisten van close harmonyformatie Frommermann.

Celia was te gast op TV programma’s Podium Witteman, Maestro en De Tiende van Tijl, en op radioprogramma’s Opium, Spiegelzaal, De Klassieken en NTR Podium. Ze is docente Klassiek repertoire en techniek aan het Utrechts Conservatorium en correpetitor bij het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Als balletpianiste heeft ze samengewerkt met het Nederlands Dans Theater, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Nationale Balletacademie, het Koninklijk Conservatorium en andere.

Sinds 2012 is Celia artistieke programmeur van de festivals Weekend van de Romantische Muziek in Rotterdam en Romantiek in Keukenhof.

Contact:

pianocelia@gmail.com